20130422

Tenteram dan bahagia.
(Iaitu) orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah-lah hati menjadi tenteram. [Al-Ra'd : 28]

Assalamualaikum. Anna ni ada habit untuk belek tafsir seacra random. Jumpa ayat ni memang pada timing yang sangat diperlukan. Membuatkan rasa sangat bersyukur diberi ujian yang sangat hebat. Sebab selama ni memang lalai dan alpa.

Here's a little something I posted on Facebook:
"Believe in Allah. Redha. Sabar. Syukur. Berserah kepadaNya. Itulah resipi untuk bahagia. Segala apa di dunia ini, hanya pinjaman yang sementara. The ultimate and everlasting happiness is the hereafter. Jadikanlah kebahagiaan akhirat kelak sebagai matlamat hidup, dan InshaAllah, hidup juga akan bahagia tak kira apa musibah yang menimpa. Dan sebenarnya, jika kita mengejar akhirat, istilah 'musibah' akan bertukar menjadi 'nikmat' dan ia sebenarnya peluang untuk dijadikan saham di akhirat kelak."
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Terima kasih Tuhan kerana membuka mataku, membuka hatiku, memberikanku cahaya dalam kegelapan. 

{ANNA}
blog comments powered by Disqus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...