20120624

Switchblade™ KL: Art of Speed x Kustom Kulture x Hot Rod Show

SWITCHBLADE™ KUALA LUMPUR PRESENTS 
“ART OF SPEED, CELEBRATING ART IN AUTOMOTIVE CULTURE”

Earlier today I went to Publika to check this event out, Hot Rod Show & Kustom Kulture. I only knew about this through my brother when he was asking me if I still have my lowrider bicycle, then he started showing me pictures of this event. And I was like phwoaarrr harus pergi ini. I used to go to Vespa jamborees and convoy around KL. I miss those days! I love wheels, but to be honest not like a die hard crazy fan, cause I sure don't know much about them in detail, but I know how to appreciate a good looking one.

So here are photos from the event. All taken with a Samsung WB150F. Edited in Adobe Photoshop. For those who are into customized, pimped up metals, bikes, cars, classics, this one's for you! Enjoy. {ANNA}
Customized lowrider bikes.
I have a lowrider myself, tapi tak pimp. 
Brought Luqman. 
Le classic flames on a Volkswagen not beetle.. err not sure what model this is?
I love cars just like how I love fish.
Problem is, I never really do know what's the name. 
This! It's wide and sexahh.
Drool away.
Red hot Ford Mustang.
Now let's make way for the Harley Davidson.
Chevy Impala
Reminds me of my ex boyfriend Din's car.
Alah nama adik dia Samsul. 
Okay, dah nak balik dah. Vrooom.
I'm definitely coming back next year!

20120621

Cendawan ni tak boleh dimakan.

Ada user bernama Potatohead Sanjay share ni dekat Facebook page Nuffnang. Perlu dikongsi. Moral dari video ni, kalau jumpa 'cendawan' pelik sila jangan makan atau sentuh sekalipon. Hahahaha. Doing! {ANNA}

 

20120619

Jangan buat aku nangis boleh tak?



Semalam seperti biasa (tak)leh tidur. Then, terbaca kat timeline Twitter "10 Funniest Tweets of the Week". Jadian gue klik untuk dihiburkan hatinya. Lepas tu kerana jiwaku seorang pengembara, ku klik lah link ke artikel yang lain dan sampailah ke video-video khas untuk bapak-bapak.

Haih. Why, whyyyy? Jangan salahkan bawang atau habuk ya jika keluar bendalir dari matamu.

{ANNA}

20120616

Y u no like me maaa?

I have had my fine shares of haters. Haters make me really sad. Funny (or maybe not so funny) thing is that, even the number of haters is really tiny, it's these group of people that tend to have the greatest impact. I care too much what people say. And I don't like when people don't like me, because personally I find it hard not to not like a person.

Yes, some people, including myself can be annoying at times, but that's normal, nobody is perfect, everyone is flawed. Only way to deal, is try to understand, and just let it be and to get that you can't satisfy everyone. It's impossible. 

Thing about being online is, how easy it is to be a target of hate or criticism. Terlalu mudah untuk kita judge orang tu. Which I think we tend to do conscious or unconsciously. Itu memang kebiasaan. 

However that should not be the license for us to judge people online, or even offline for that matter. Unless you really get to know them, spend time with them, talk with them. But it takes time, so, most people don't have that time, so ambik jalan pintas, dan terus buat andaian. Especially on the internet. Because online or offline people will be a tad different or you just don't get to see that other side of the person. Ada sesetengah sangat berbeza karakter online dia ngan bila jumpa kat luar. Ada sesetengah lebih kurang, but it's never really 100% as what you see. 

Kalau dah face to face pon, jarang orang betul-betul nak tunjuk karakter sebenar sampai dah rasa selesa atau ngam. So it's really unfair for us to judge anyone. Diri kita sendiri pon banyak tak betul, lagi mau kita nak nilai orang lain. How would you feel when you know others judge you in a negative perspective without even trying to understand or kaji selidik dulu? Tau-tau dah kena mengata, kutuk, etc.. dalam hati duk tertanya "Haaa, aku buat salah apa? Waaaaaa.." Sadis. 

Sometimes hatred can come from jealousy whether the person admits it or not. Tengok orang lebih dari dia, or dapat attention lebih, etc... Some make themselves feel better by seeing the flaws of others and putting them down. Ada pulak yang saja suka untuk tidak suka. Then there are those people yang memang patut di benci seperti pembunuh, perogol, but of course tu dah kategori yang berbezalah kan. 

I remember seeing this one person on TV, at that time I felt that person was extremely annoying, macam eeee tak suka tengok, but years after I met this person in real life, and was like malu dan sedih dengan diri sendiri sebab orangnya sangatlah baik dan friendly dan all the good thingslah. Macam whoar.. memang tak patut kita judge orang langsung. For those who do, shame on you! Myself included.

Unless orang tu ada buat tinja dengan lu, okay pahamlakan. But again, if you are a nice person, maybe you can stop and ponder, and try to find out why? Perhaps kita sendiri ada buat silap.. just maybe. A slight misunderstanding ke.. Because I strongly believe, that conflicts can be resolved, but the problem is when ego gets in the way. Kita rasa dia salah, dia rasa kita salah, dua-dua nak tunggu siapa mintak maaf dulu, kalau macam tu sampai bila tak sudah. 

I've mentioned this before, sometimes kritikan/kutukan orang tu tentang diri kita, mungkin ada betulnya. But again our ego, or maybe because of the way orang tu sampaikan, kita jadi tanak dengar, marah, sakit hati etc.. We should try our best to turn the negative into positive. Problem is, it's very hard to do, because dealing with these kind of negativity can either make you or break you. Usually it breaks you at first, but insya'Allah, if you deal with it strategically, more with your head and not your emotions, you'll come out better and stronger.

Again, it's easier said than done. Jalan mudah, kita abaikan saja, just ignore the negativity and focus on the positive ones. Tapi satu yang sudah pasti akan menjanjikan hati yang tenang dan bahagia, adalah bila kita berikhtiar untuk memuaskan hati Allah. Yang tu confirm kita tak akan kecewa. 

{ANNA}

20120612

Not giving up.


I have a saying.. "When you start giving up, you start falling down." This I learned the hard way. Because of giving up, I have a huge load of regret weighing on my back. No matter how hard I try to forget, or perk myself up, these regrets continue to haunt me. 

Please don't ever give up. The feeling of relief is only temporary. Yelah, kita duk serabut sangat, rasa macam arghh aku dah malas, tak larat, tak mampu, etc, so perasaan untuk melarikan diri, untuk lepas tangan tu sangat kuat, sebab rasa cam malas nak pikir, lagi senang kalau putus asa, sebab dah takda kuasa nak ber'asa' lagi dah. 

Then once dah let go, wahh rasa lega. But then, it will get back at you. Like a boomerang that hits you right where it hurts most. Lepas tu mulalah, rasa down, rasa diri tak guna, sia-sia, menyesal tak sudah, lalu mempersoalkan 'apesal aku tak teruskan aja..' or the big question of  'what if..'.

So, if you ever feel like giving up.. just don't. In my case, I'm talking about my studies. Every single semester rasa nak quit. But I keep holding on no matter how weak I feel, or how stressed I am. Because I know that it is for the best, and to let go would be the biggest mistake ever. And I'm not getting any younger. 

Tapi, kalau nak give up benda macam merokok ka, nak berhenti mengumpat ka, tu lain cerita la. Apa cheritamu? (keh keh keh, sapa yang dah tengok mesti paham).

Anyway, got my results this semester. It was well, not the best, but I'm thankful enough, based on what I worked on. CGPA sikit lagi nak tergelincir bawah 3.0. Yeeks, seriously gotta pump it up this semester. Kasik naik balik. I don't wanna give up, instead I want to go up, up, and awaaaaaay.

{ANNA}

20120611

Aww does your butt hurt?


Sakit pungkok atau lebih dikenali dengan butthurt adalah satu metafora yang bermaksud (dalam bahasa lebih putis dan gemalai) hati terguris. Situasi ini seringkali berlaki di kalangan pengguna tegar laman sesawang di forum-forum, di blog, dan di media sosial. 

Elemen yang diperlukan untuk berlakunya butthurt ini adalah:

1. Si butt hurter (abaikan kesalahan grammar) - iaitu orang yang mengakibatkan butthurt.
2. Si butthurt - mangsa yang hatinya telah terguris
3. Perkataan atau ayat-ayat dari butt hurter yang cukup tajam dan berbisa yang mampu mengguris hati dan perasaan mangsa yang akhirnya menjadi butthurt

Pada kebiasaan, si butt hurter terdiri dari kalangan manusia tanpa nama, lebih dikenali dengan gelaran anonymous. Mereka gemar bermain disebalik tabir kekecutan, khuatir jika identiti mereka terbongkar dan nama baik mereka tercemar. Jadi mereka lebih selesa berada di dalam safe zone bayang-bayang. 

Apakah motip butt hurter?

1. Provokasi - untuk melihat sama ada si mangsa akan melatah, melawan balik
2. Bosan dan sekadar mengisi masa lapang
3. Trolling - untuk mendapatkan perhatian. Troll ini diketahui berupa sangat hodoh. Oleh yang demikian cara ini sajalah yang sesuai untuk mendapatkan perhatian. 

Kes istimewa:

Ada kalanya kejadian butthurt ini tidak disengajakan. Tukang komen hanya member pendapat yang dianggap jujur dan telus. Biasanya seorang yang sangat opiniated dan rasa harus bersuara. Kadang kala terlalu bersemangat hendak memberi ulasan, segala luahannya tidak ditapis tahap kesensitifannya.

Ada juga si butthurt, yang jenis terlalu sensitif atau salah paham. 

Penyelesaiannya?

Kebanyakkan antara kita akan rasa sangat gemar untuk membaca komen-komen yang berbaur butthurt. Menyaksikan perdebatan hebat antara si butt hurter dan si butthurt. Ada juga yang akan gigih mengambil screenshot lalu dikongsi di serata media sosial. Akhirnya ia menjadi sumber hiburan yang boleh membuatkan kita ketagih. 

Apa yang perlu kita lakukan? Adakah gejala ini harus dibenteras? Lek lek sudah. Tak perlu cepat melenting jika anda menjadi mangsa butt hurt. Pada butt hurters, teruskan usaha anda, kerana anda membuatkan pengalaman dunia internet ini lebih berpancaroba dan warna-warni. 

{ANNA}

20120610

Silent reader, stalker, troller?

What is a silent reader? Well in the blogging world, a silent reader would be one who follows and reads a blog but rarely if not at all leave a comment. I categorize myself as a silent reader. I rarely leave a comment unless I really have something to say, or share my opinion, or I personally know the blogger. It's kinda like when you say hi to people you know walking on the streets, and just passing by a stranger. If that stranger is interesting enough, I'll probably steal some looks at him/her.. Just like how interesting blog entries are. 

Sometimes, it's easier to comment on simple blog entries, like photos of food, rather than lengthy, thought out ones. A simple "Mmmm / sedapnya / meleleh" would do with those food type of entries. Whereas those really super padat dengan informasi, it's not as easy to comment. You've gotta at least have a strong enough point to say something as valuable as the entry. So, in such cases, keeping silent is much easier. 

Another reason would simply be, malas. Kalau ada the option to 'like', like aja sudah. Or just a matter of baca dan blah ke blog lain, or continue on with facebook, twitter, instagram.. There's just so many social media platforms to catch up with, so you just flip through the pages for your daily mind feed. 

Some silent readers are stalkers as well. Stalkers, could be ones who like or hate. I find the ones who hate the funniest. Yelah, kata tak suka, tapi punyalah stalk, dan dialah yang paling tau apa latest news, etc, asal update je nak jenguk. Most probably nak cari bahan bagi mencukupkan asam dan garam kehidupannya yang bosan itu. Hehe. But perhaps, most haters, become anons, and leave naaasty comments to provoke, or saja nak troll. 

So some silent readers are stalkers, and some stalkers are trollers but not all trollers are silent readers. Errr.. apakah? Well, I'm kinda sleepy, but I really wanted to update my blog as I'm trying to commit myself to be more consistent updating my blog. And the silent reader became my inspiration for this particular blog entry.  

So thank you le silent reader. Whether you're a silent reader, stalker, troller, I appreciate each and everyone of yous. Thank you for popping by my blog!

{ANNA}

20120607

To vlog or not to vlog?

This girl is crazy. I think 'Maria Elena' can be the new synonym of 'viral'. So, I went on Twitter, and usually don't bother to see what's the trending topic, but I caught a glimpse with the corner of my eye, a name extremely familiar, and I was like, whaaaaaa, sebagai seorang fomfuan kepochee, had to check it out and see what's it all about. Then ouhh, apparently Maria appeared in Cinta V-Log on TV9.

As I'm writing this, she has 129,802 fans on facebook, and growing fast, 33,497 followers on twitter, 30,291 followers on her blog! Phwoar. As I mentioned in my previous post, I really do admire this girl. I had the privilege to do a one off vlog session with her in projek youtube tidak menjadi, We Say Well which some of you might have had the chance to watch.


So if you don't already know, Maria Elena will be one of em speakers at the Nuffnang Blogopolis 2012, including myself and a bunch of other super bloggers. I seriously recommend you peeps to sign up! We'll be sharing a bunch of tips, experience, etc that can make your blogging experience worthwhile, and who knows you can be the next Maria Elena!

Personally, vlogging is not easy. I've tried, and failed. It's difficult to act yourself and be natural in front of the camera. Having to meet her personally a couple of times, what you see on cam is how she is in real life, she's not faking it for the sake of being in front of the camera. Really hoping that I'd have a chance to pop in during her session during the Blogopolis and get some good tips so I can start vlogging again.

Again? As pointed out I've vlogged a couple of times before, but they were really lame. My first vlog was for my followers back when I was active on deviantART.  That was in July 7, 2006!! Almost 5 years ago!!


Here's a screenshot. It's still on my youtube channel, but I've set it to private. You can click to enlarge to see the date. Haha. And another one I did for my photography blog, talking about the cameras I use. That was when I started using the blue hair. 


October 7, 2007. Hahaha, then I did a few more, khas tuk bududanbelacan, also the Battle Joget Duduk, one I did with le hubby. But all of that dah terkubur, dan hanya untuk private viewing saja. I even ada buat tutorial cara pakai pashmina, back in August 19, 2010


Haha. dah macam nak ajar berdansa. But then, because I am my own worst critic. rasa macam wehh gila tak best, I took all of them down. Rasa malu dengan diri sendiri, and comparing my vlogs with other peeps, I felt that it was extremely lame, lack of direction, preparation, boring, etc.. Also sebab gigi gua agak berterabur, so bila nak cakap tu kena cover. So all of this really put me off from making more vlogs. 

I really want to, but I don't know if I have what it takes to do a vlog. How about you? Ada buat vlog? Pernah cuba buat, tapi tak upload pon sebab rasa malu / tak best / tak konfiden? I think another reason why rasa takut nak get into the whole vlogging scene is the comments and criticism yang mencabar jiwa dan raga.  

I find it extremely hard to ignore such harsh comments. Another reason why I think a lot of people, myself included admire Maria Elena for being able to cope with such people. I'm pretty sure she has had some rough times, but in the end it seems that she manages to pull through. Don't know if I'm strong enough for that. I have a low self-esteem. So sekali kena kutuk, dushummmmm.  Don't really have the balls to go there. Heh. But you never know, if I'll grow them big enough to start vlogging again. 

{ANNA}

20120606

Saya tak reti nak eja.

Honestly, if it wasn't for the auto red underline on the computer, I'd be making a lot of spelling errors. Saya spelling memang agak fail. Lagi-lagi tang huruf vowel 'a e i o u'. Contohnya perkataan seperti friend. Kalau nak eja tu, mesti tanya kawan, weh camna eja, friend ke freind? Hadui. 

Teringat masa sekolah rendah dulu. Kan ada spelling test, dan disuruh eja perkataan 'thieves', so dengan happynya pi tulis 'theives'. Okay bila tiba masa nak check, teet pangkah. Jadi bila dah salah tu haruslah buat correction sebanyak 10 kali. Dengan konfidennya buatlah correction. And I wrote:

Correction. 

1. theives
2. theives
3. theives
4. theives
5. theives
6. theives
7. theives
8. theives
9. theives
10. theives

Wahaaaw. Sadis. So what are your common spelling mistakes? Sedangkan orang putih sendiri pon boleh salah eja. I remember reading my brother's yearbook, ada minah salleh tu sign 'you steel my heart'. And I was like, eh bukan ke patut eja 'steal'? Kalau untuk Iron Man, err mungkin betul.. heh.

English can be confusing. Tang nak eja, dan tang nak sebut. Contohnya mall terbaru Paradigm, berapa ramai yang sebut 'para-digem', walhal yang betul adalah 'Para-dime'? Sangatlah mengelirukan bukan? Oh My English!

{ANNA}
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...