20110131

I am a selfless bitch & Itudio Studio is closing.

Pardon my French, but tis true, I AM a selfless bitch. Ahaha, so I was right, I knew that I'd taint my reputation in the film industry for totally dropping off the Nur Kasih movie poster. Everything you hear, about running away, not answering calls, etc, it's true. I was selfless I know, but I was at the edge of the cliff, I wish I could explain how emotionally depressed and broken I was during this phase. But it would all sound too dramatic and a made up excuse. I am sorry for being a selfless bitch, for leaving my shit and not flushing it down and having someone else to do it.

On another note, Itudio Studio will be closing down. Might open up a new place, or might not, but not anytime soon. I've other things to focus on, need to straighten my life out. I have failed to turn my passion into a career, I have failed others because of my own failure. I do not want to disappoint others, I do not want to disappoint myself. However, this is not the end, it just might be the beginning of new things to come.

{ANNA}

20110118

Cubaan untuk menjadi jurujual.



Dulu masa lepas habis SPM selalu berangan nak kerja, tapi mak tak bagi. Haha. Yelah ingat nak cuba jadi salesgirl ke kat kedai baju, atau kerja kat kedai makan ke. Tapi takpalah, jadi jurujual secara online pon jadilah. Ahaha.

Kalau sambutan bagus, maybe akan buat lagi macam ni. Dan cuba cari lagi barang-barang yang best. Sebenarnya hajat di hati nak jual gak tudung, tapi yang plain saja, macam pashmina yang Anna duk pakai ni, tapi macam dah ramai je kot jual tudung secara online ni, so fikir cam, hmm tak payah kot. Tengoklah camna. Yelah since aku pon spend banyak masa online, might as well make some profit kan?

So korang singgahlah blog countthethread kat entri ''get these threads". Mana tau ada yang berkenan. Anna hanya akan jual benda yang ai sendiri nak pakai. So agak-agak kalau citarasa kita sama ha bolehla.

Honestly, aku sendiri tak biasa berblog shopping ni. Korang selalu ke? Ada tak favourite blog shops? Please share, I might find some nice things for myself too!

{ANNA}

20110111

WIR CAMPAIGN: Covering the chest is the best!

Menutup aurat secara sempurna. It's not easy. It's a process. But for the love of Islam and Allah, let us improve ourselves both spiritually and physically. For those who are wearing the hijab, let's do it right!

Apa kata kita mulakan dengan melabuhkan hijab, shawl, pashmina, scarf, tudung kita biar menutup dada. Hopefully I can commit to this. Sebab aku pon selalu je selempang tudung. It's not nicelah. Dada tu sebenarnya lebih menggiurkan dari rambut.

So do join this campaign! Spread it in your own blog, tumblr, etc. Kalau korang nak print buat fliers pon boleh gambar ni aku bagi kebenaran. Sangatlah dialu-alukan.

Oh by the way, WIR stands for Wear It Right. Hehe. So come on girls, let's do this. Covering the chest is the best!

{ANNA}

20110106

Yo saya masuk BERITA HARIAN yo!

Terima kasih pada Siti Nur Almizan yang menulis artikel yang saya sangat suka. Dan photographer Kak Shiraz kerana mengambil gambar saya untuk disertakan bersama artikel yang saya sangat suka itu.

Jadi, silalah beli Berita Harian hari ni. Anna masuk ruangan RATU. Hehe, nih gambar Anna ambik ngan telefon. Belatarbelakangkan cadar katil. Haha.

{ANNA}
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...