20070926

Rekabentuk kad raya dah siap!

Okay geng. Ewah geng tu!

Design kad raya dah siap. Tolong jangan salah paham ekk, kad raya tu bukannya buatan tangan (handmade). Ia adalah buatan komputer di mana tangan Anna yang menggerakkan tetikus dan menekan-nekan papan kekunci. Tapi kad ni biasa je, dan sungguh skema sekali. Memula Anna ingat nak buat funky-funky, kelakar sket, tapi rasa kurang sesuai plak, Anna pon buatlah dengan penuh bertatasusila. Jadi janganlah mengharapkan yang tebabow.

Muka depan kad tu adalah foto. Foto apa? Itu rahsia, nanti korang tengoklah sendiri. Takdelah best sangat pon. Tapi saje nak bagi saspen. Mungkin korang dah boleh agak. Tapi kita lihat jika tekaan korang tu betul. Tapi paling senang, takyah la teka. Tapi, tapi, tapi. Tunggu dan lihat jelah. Oh dan Anna nak mengucapkan tima kasih pada sayang ku Pitt kerana banyak membantu dan memberi sokongan moral sepanjang pembikinan kad raya ini.

TERKINI #1 >>>>
Anna ni susah sket nak puas hati ngan hasil kerja sendiri (tu yg kekadang tu tak siap siap), Anna ni selalu 'perfectionist in all the wrong places'. Jadi sebab Anna rasa ada kekurang dalam kad raya Anna, Anna akan buatlah sesuatu handmade campak dalam sampul surat tu nanti, insya-Allah... Harap-harap, hujung minggu ni, dapat beres semua dan poskan kat korang. <<<<
TERKINI #2 >>>>
Nampaknya, tak sempat kot nak buat handmade. Tapi Anna akan mencampakkan lagi Anna-made yang lain selain kad tu. Kiranya, design snedirik gak lah, dan print. Mungkin lain kali kalau ada masa, projek lain Anna wat handmade. Mmm, baiklah, nak sambung buat benda tu, huhuhu. Sat gi nak pi kedai dan print! Weeeeee. <<<<

Skang ni, tinggal nak buat salinan untuk korang semua. Memula tu ingat nak buat beberapa design, tapi kesuntukan masa, mintak maaf la ye. Yang sudah pasti, Anna akan menulis nama korang dan tandatangan menggunakan tangan dan pen. Huhu. Alamat kat depan tu plak, Anna akan cetak sebab takut posmen tak paham tulisan Anna yang indah ini. Anna ni selalu ada kerisauan yang surat yang dihantar melalui pos tak akan sampai ke destinasinya.

Di samping kad tu, Anna rancang nak selit satu lagi benda, tapi kalau sempat siap dan menjadilah. Kalau ada kad je, maksudnya tak jadik atau takda masa la tu. Ahax. Dan permintaan Anna, bila sampai kad Anna ni, korang ambil gambar bersama kad tu, atau kalau malu, ambik gambar kad tu saja pon cukup. Dan Anna juga akan bergambar bersama kad yang Anna terima dari korang. Dan gambar2 torsobut akan ditayangkan di budu dan belacan, jeng jeng jeng! Hahaha.

TERKINI #3 >>>>
Haiihh, masalah tul. Tadi pergilah kedai printing, tapi cetakkannya tak memuaskan. Tak jadi seperti yang dihinginkan. Jadi, baliklah umah ingat nak print sendirik, pon cam tak puas hati. Oleh yang demikian, ada sedikit pertukaran dan olahan yang dibuat, berbeza dari perancangan asal. Kalau boleh memang nak kasik beres hujung minggu ini, iaitu besok. Sebab lepas ni dah sibuk ngan kerje sekoloh. Anna rasa paling lewat Anna akan poskan kad raya tu hari Rabu ni. Takutlah, lambat sampai, dan mungkin korang yang nak balas pon jadi lambat. Tengoklah macamana, harap-harap menjadiklah kad raya ni. Uwaaaa. <<<<

Bagi korang yang tertanya apokobondo Anna membebel pasal kad raya ni, silalah membaca entri sebelum ini, iaitu "Jom kita pos memasing kad raya". Sekian tima kasih.

Anna

20070922

Jom kita pos memasing kad raya!!

Yaaa, nampaknya kita ni dah menjadi lemau dek intenet & teknologi. Hantar kad guna email, myspace, friendster, tak pon sms. Tu pon forward je belaka. Rindu ler nak dapat kad raya yang boleh pegang & bukannye virtual.

Jadi.. apa kata kita semua bertukar alamat, dan hantar kad raya melalui pos?? Ala dalam 20 sen ke 30 sen jekkk pos, tapi nak belinya adalah kot dalam beberapa rengget. Tak pon buat sendiri. Bes hapa!!!!!

Sesapa yang berminat, silalah emel alamat anda kepada saya di bududanbelacan@gmail.com. Dan Anna insya-Allah kalau ada masa dan rajin, akan Anna poskan kad yang spesel, bikin sendirik ponya. Yeah, dan kalau Anna rasa korang ni tidak merbahayakan alam dan manusia, Anna akan bagi gak alamat. Takut gak, sejak kebelakangan ni makin banyak plak kes rompak, rogol, bunuh dan sebagainya. Tapi setakat ni, kebanyakan korang boleh dipercayai, kot? Hu hu hu. Anna ni korang boleh percaya ke? Ingat bak kata pepatah, 'kecik-kecik cili api!!'. Jeng jeng jeng.

Hmm, beberapa malam yang lepas ada rumah dekat ngan rumah Anna kena rompak ngan 6 orang lelaki. Masa tu kul 10 malam cam tulah, satu famili sampai ke cucu kena ikat ngan tutup mulut. Ishk. Takut seh. Pastu ngan kes si Nurin tu, hmmm. Ntahlah, tak terkata la. Tak paham la kenapa la manusia ni boleh jahat sangat.

Tapi agak curiga gak jenazah kanak-kanak dalam beg tu. Nak kata serupa, hmm, tahla. Tak berani nak kata. Kalaulah diorang saja memalsukan fakta DNA tu, memang pihak yang terlibat tu serious kejam, sekejam si jahanam tu. Ishkk. Hmm, kalau betul, memang boleh paham betapa sukar untuk menerima kenyataan. Sebab terlalulah teruk budak tu kena. Kita cuma boleh doakan agar rohnya dicucuri rahmat dan ketenangan.

TERKINI Nampaknya, memang disahkan jenazah itu adalah Nurin, dan sudahpun diakui ibu bapanya. Agaknya lepas dimandikan tu baru nampak rupanya. Ish, sedihnya... TERKINI

Lepas Anna baca berita pertama mengenai kehilangan Nurin terus Anna sound anak sedara Anna umur 6 tahun, Fairuz (pompuan). Masa tu kitorang, uhmm ayah, mak, Anna dan Fairuz gi makan kat Syed kat ngan rumah, tetiba dia bangun dari tempat duduk dan jalan-jalan kat dalam restoran tu katanya nak cari tempat basuh tangan. Anna pon ceritalah pasal Nurin ni, dan juga kes budak Cina kena culik bertahun yang lepas zaman Anna masih skolah. Anna cerita la kat dia, budak ni dibotakkan, terus dia cuak. Dia pun duduk sambung makan, habis tu dia pon naklah basuh tangan, mintak Anna teman, dia kata "I don't want to be kidnapped". Huhu, tau takpa!

Baiklah. Dah nak tidur. Awat lah BM Anna ni skema sangat, bak kata nizam.nuri dalam komennya dalam blog Anna sebelum ni, bahasa melayu Anna ni 'sangat-sangat sopan'. Haha, aku boleh jek nak cakap kurang sopan, nak kurang hajar pon boleh, hehehe. Tapi cam, tah, janggal pon ada. Anna guna je ayat aku kau, dan guna gak 'I', 'you', 'Anna', 'saya', 'awak', bergantunglah pada sapa dan situasi. Oleh yang demikian, Anna ni agak sopan orangnya, agaklah. TAPI, hahahha, kat jalan raya tu, boleh tahan ganas. Dan, Anna penah jek melenting kat sorang minah ni time kat Pasar Ramadhan plak tu, haha, kurang pahala puasa.

Camni, taulah cemana sempitnya pasat ramadhan kan. Jadi, biasalah menghimpat, terlanggar orang atau terpijak kaki dia ke selipa ke. Terkenalah sorang minah ni, terlanggar bahu dia, biasanya Anna akan cakap 'op, sorry', tapi masa tu cam tengah seronok jadi terlupa plak nak bertatasusila, skali minah ni terus buat bunyi 'mmtthh (alaaa bunyi cam buat ngan lidah tu, yg bunyik tak puas hati tu)' yang disambung ngan bunyik 'haiissshh'. Hek eney minah ni, marah plak cik kak, terus Anna pusing belakang dan kata 'LEK AHHH!'. Hahahha, terus minah tu jalan slow tak beranai nak lalu tepi. Kui kui kui.

Dan itulah motto Anna untuk Bulan Ramadhan ini."LEK AHHH!". Kita haruslah banyak bersabar.

Sekian tima kasih. Saya mau tidur. Ingat, emelkan alamat anda ke bududanbelacan@gmail.com!

Anna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...